Підсумовуємо 2011 рік. Частина перша

17.05.2024 в 21:52
9101

Січень
На зимове міжсезоння команда пішла перебуваючи на 13-й сходинці турнірної таблиці, маючи в своєму активі трохи більше половини тих очок, які «Кривбас» має зараз. Відрив від зони вильоту тоді складав 4 очки.
Розпочався місяць тим, що без особливих ускладнень було досягнуто згоди про подальший виступ Кирила Петрова в складі криворізького клубу. А через кілька днів (10 січня) на своїй тренувальний базі зібралась й решта гравців команди. Вже залишили стан «Кривбасу» Клімавічюс, Кобахідзе, Гоцирідзе, Андрієнко, Шумілін, Андрієнко, Хомченовський, Каверін.
У січні криворізька команда відправилась на перший навчально-тренувальний збір до Туреччини. Були проведені п’ять спарингів. Всі завершились поразками. Суттєва втрата – травма Сергія Даниловського, від якої півзахисник зміг вилікуватись лише наприкінці цього року.
У кінці місяця «Кривбас» відбув на другий збір.

Лютий
Першим новачком «Кривбасу» в 2011 році став словенський півзахисник Даріян Матіч. Через кілька днів після цього контракт з «Кривбасом» підписав вихованець чеської «Спарти» Іржі Єслінек.  У середині місяця команда повернулась на кілька днів додому, зігравши на другому зборі 4 контрольні матчі – жодної поразки. На цьому зборі в таборі команди з’явився майбутній улюбленець криворізьких вболівальників – Бабатунде.
14 лютого криворізька команда відлетіла на останній збір.

Березень
У перший день стало відомо, що свою кар’єру в «Кривбасі» продовжать Федорчук, Бартуловіч та Канкава. У останній день трансферного вікна за «Кривбас» були заявлені Воронков та Бабатунде. До середини 2012 року продовжив дію свого контракту з «Кривбасом» Руслан Костишин.
У березні криворізька команда провела 3 матчі чемпіонату. Програвши «Таврії» (1:2) та зробивши нічиї з «Оболонню» (2:2) та «Металістом» (0:0) «Кривбас» опустився на 14 сходинку турнірної таблиці. У матчах березня голами в «Кривбасі» відзначався лише Олександр Іващенко.

Квітень
Квітень розпочався грою з «Динамо». Кияни були на голову вищими за «Кривбас», по всіх статтях перегравши криворізьку команду – 3:0. У наступному матчі на полі вперше після осінньої частини чемпіонату з’явився Андрій Воронков. Вийшов та забив, а «Кривбас» на своєму полі виграв в донецького «Металурга» 1:0. Підсумком цієї гри гості залишились незадоволеними, назвавши головною причиною своєї поразки помилки арбітра.
Решту матчів квітня кривбасівці програли. Програли з однаковим рахунком 0:3 – в Полтаві «Ворсклі» та в Дніпропетровську «Дніпру». Вище «зони вильоту» «Кривбас» знаходився лише завдяки кращій різниці забитих/пропущених м’ячів.
Команда опинилась у важкому психологічному стані. Одним з заходів його виправлення стало відвідування колективом футбольної команди «гарячих» цехів металургійного гіганту – комбінату «АрселорМіттал Кривий Ріг» (колишня «Криворіжсталь»).

Травень
Важко сказати, чи позначився цей візит на стані команди, але вирішальні матчі травня глядачі на футбольному полі побачили зовсім інший «Кривбас». У перший день травня криворізька команда за всіма статтями переграла одного з своїх головних конкурентів в боротьбі за місце «під сонцем» - ПФК «Севастополь» (3:1). Через кілька днів був запорізький Металург» - 2:1. Цими перемогами «Кривбас» майже гарантував собі прописку в еліті. Може саме це й зіграло свою роль в останніх двох матчах чемпіонату. Дві поразки (від «Зорі» 0:2 та від «Арсеналу» 0:1) не дозволили «Кривбасу» піднятись вище в таблиці, але й нижче того місця, на якому криворізька команда зустріла 2011 рік, кривбасівці не опустились.
Чемпіонат було закінчено. Усі сподівання на краще відкладались на наступну першість.

Червень
У перший день червня стало відомо, що гравці «Кривбасу» Валерій Федорчук та Андрій Воронков зіграють у фінальній частині чемпіонату Європи. Й хоча це був молодіжний чемпіонат, факт присутності на цьому континентальному форумі двох представників «Кривбасу» не радувати не могло. Федорчук в матчах фінальної частини чемпіонату на полі так і не з’явиться, а Україна посяде на цьому турнірі останнє місце. Андрій Воронков відзначився на цьому турнірі двома забитими м’ячами (один з них в півфіналі в ворота майбутнього переможця – збірної Іспанії), а його збірна, вигравши матч за 3-тє місце не лише стане бронзовим призером чемпіонату, але й отримає путівку на Олімпійські Ігри 2012 року в Лондоні.
20 червня «Кривбас» останнім з клубів Прем’єр-ліги розпочне підготовку до нового сезону. Серед втрат – перехід до столичного «Арсеналу» Олександра Максимова та Євгена Боровика, до одеського «Чорноморця» Сергія Рожка. Трохи пізніше перевагу львівським «Карпатам» віддасть Андрій Воронков. Натомість продовжили свої виступи за «Кривбас» орендовані Канкава, Федорчук, Лисицький, Бартуловіч, Петров.

Липень
На початку липня «Кривбас» успішно провів з київським «Динамо» переговори щодо виступи в складі криворізького клубу воротаря Дениса Бойка. Він став першим новачком команди, хоча й виступати мав на правах оренди до кінця поточного року. Після переходу до Арсеналу» Євгена Боровика «Кривбас» знайшов голкіпера, який би склав конкуренцію Артему Штаньку та Андрію Федоренку. Денис Бойко не лише витримав цю конкуренцію – він став «першим номером». Також новачками «Кривбасу» стали Лобжанідзе, Гошкодеря та Лисенко. Після матчу з «Дніпром» футболку «Кривбасу» надягнув Сергій Самодін.
9 липня «Кривбас» провів свій перший матч в новому чемпіонаті.
Липневі поєдинки криворізька команда провела дуже впевнено. Виключенням з цього може стати лише другий тайм матчу з «Дніпром», в якому криворіжці виглядали слабше свого суперника та пропустивши вирішальні голи. Решту ігрового часу в матчах липня «Кривбас» домінував на футбольному полі. Дуже переконливо за грою (хоча й завдяки курйозному автоголу) була обіграна «Волинь» (1:0), не було шансів в Кривому Розі в «Чорноморця» (1:0), на виїзді впевнено був переграний «Іллічівець» (3:1). Гра в Маріуполі стала 100-ю для Руслана Костишина в іграх чемпіонатів в складі «Кривбасу».
Після 4-го туру «Кривбас» посідав «бронзову» сходинку турнірної таблиці. Гравці відзначали єднання колективу.

Прес-служба ФК "Кривбас"
Заметили ошибку? Выделите ее и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить нам.
1. Andriy 25.12.2011 в 19:32
Кривбасс!
Підписуйтесь на новини
Опитування 📣
Как вы оцениваете выступление Кривбасса
Всего ответов: 24