Підсумовуємо 2011 рік. Частина друга

17.05.2024 в 13:27
8961
Серпень
Серйозним випробуванням для криворіжців мав стати перший серпневий поєдинок, який «Кривбас» проводив в Донецьку проти «Шахтаря». «Кривбас» програв (0:2), але продемонстрував гідну гру. Та не результат цієї гри та його хід викликали великий резонанс після матчу. Епізод на 24-й хвилині надав великого розголосу в засобах масової інформації. Після удару Валєєва Даріо Срна рукою відбив м’яч, що летів у ворота. Це бачила вся Україна, окрім арбітра матчу. «Кривбас» написав відкритого листа до куратора системи футбольного арбітражу в Україні сіньору Колліні з єдиним проханням – дати відповідь на правильність трактування цього епізоду арбітром поєдинку. Колліна не відповів, обмежившись загальними словами про те, що його відповідь не є обов’язковою. Через кілька днів після гри арбітр визнає, що помилився. Чемпіонат триватиме.
Перед грою з «Ворсклою» черговим новачком «Кривбасу» стане Юрій Габовда. Сам матч з полтавською командою завершиться внічию – 0:0. Юрій Максимов назве цю гру однією з кращих ігор «Кривбасу» в сезоні.
Матч з «Динамо» мав відбутись набагато пізніше через щільний графік ігор столичного клубу – чемпіонат, Ліга Чемпіонів. До Ліги «Динамо» потрапило. Однак не Чемпіонів, а Європи. Через це оперативно було прийняте рішення щодо проведення матчу «Динамо» - «Кривбас» в дати, обумовлені календарем ігор для цього туру. Гравці «Кривбасу» терміново повернулися з вихідних, й матч був проведений. «Кривбас» гідно протистояв лідеру нинішнього чемпіонату, хоча й програв 0:1, маючи всі шанси для того, аби увезти зі столиці України очки.
Завершив серпень «Кривбас» впевненою перемогою над луганською «Зорею» - 2:1. Цією грою «Кривбас» відзначив свій ювілей – 2000-й матч в чемпіонатах країни. В таблиці «Кривбас» посідав 5-ту сходинку.
У кінці місяця було оголошено про підписання повноцінного контракту з Сергієм Самодіним та продовження відносин з В’ячеславом Сердюком.
Вересень
Початок осені ознаменувався цікавою подією, як для футбольного життя міста. На головній спортивній арені «Кривого Рогу відбувся незвичайний матч, в якому «Кривбасові» протистояла команда… представників криворізьких фан-угруповувань.
Фанати стали чудовим спаринг-партнером для «Кривбасу» - за тиждень на виїзді була переможена нездоланна до того сімферопольська «Таврія» - 2:1. А В’ячеслав Сердюк голом відзначив підписання нового контракту з «Кривбасом».
«Домашній» матч з «Металістом» зібрав велику кількість глядачів. «Кривбас» програв цей поєдинок (0:1), але чисельна місцева публіка, незважаючи на поразку, проводить своїх улюбленців оплесками, скандуючи «Молодці» та «Віримо в команду».
У вересні «Кривбас» вступив в боротьбу за Кубок України. В 1/16 фіналу кривбасівці на виїзді у додатковий час перемогли одного з лідерів турніру першої ліги – білоцерківський «Арсенал». Переможного м’яча «Кривбас» забив на 120-й хвилині матчу. На той час в грі команди намітився деякий ігровий спад, хоча в кінці місяця сайт football.ua назве криворізьку команду – відкриттям чемпіонату. Наостанок в Олександрії «Кривбас» розпише «мирову» (1:1) з дебютантом чемпіонату, ведучи по ходу матчу. Тарас Кабанов, що був вилучений в матчі попереднього туру чемпіонату за новим Регламентом зможе взяти участь у матчі, а після цього туру Федерація футболу прийме рішення про неможливість зменшення мінімального покарання за вилучення, які прописані в Дисциплінарних правилах.
Вересень «Кривбас» закінчить в лідируючій групі команд, поступаючись столичному «Арсеналу», що посідав 4-те місце лише за різницею м’ячів.
Жовтень
У перший день жовтня криворізька команда одержала «валідольну» перемогу над аутсайдером чемпіонату – київською «Оболонню» (1:0). До того ж, граючи майже годину ігрового часу в меншості. На післяматчовій прес-конференції тренер «Кривбасу» скаже, що вилучення допомогло «Кривбасові» проявити волю до перемоги. А вирішальний м’яч було забито наприкінці матчу Русланом Костишиним після чудової та вивіреної передачі Міхеля Бабатунде.
Жовтень «Кривбас» взагалі проведе невдало. «Кривбас» двічі зустрінеться з донецьким «Металургом». Обидва матчі пройдуть в Донецьку. Спочатку в чемпіонаті криворіжці програють мінімально (0:1), а головного тренера «Кривбасу» наприкінці матчу буде відправлено на трибуни через зайву емоційність. У матчах 1/8 фіналу Кубка ці команди знову зійдуться в Донецьку. «Металург» мав повну перевагу та виграв 4:0. Між цими матчами «Кривбас» зіграв поєдинок чемпіонату з «Карпатами». Маючи велику кількість гольових моментів в першому таймі, «Кривбас» пропустив м’яч-відповідь на початку другого, а наприкінці матчу мав чудовий момент для взяття воріт після виходу сам на сам. Але Бартуловіч не забив, а «Кривбас» в контратаці ледь не пропустив. Нічия – 1:1.
В останніх числах місяця «Кривбас» поступився на виїзді «Арсеналу» 0:2, а сама гра знову викликала чимало запитань.
У жовтні «Кривбас» більшість ігор завершував в меншості. Три вилучення кривбасівців з чотирьох в іграх сезону прийшлися саме на жовтень.
Напередодні матчу з «Арсеналом» останнім новачком «Кривбасу» в 2011 році став Ярослав Захаревич.
Листопад
Це був найвдаліший місяць для «Кривбасу» в цьому році. Й хоча перед кожною грою тренерський штаб команди ламав голову зі складом через дискваліфікації гравців, сама команда демонструвала непогану гру й, що найголовніше, здобувала очки.
Матч в Луцьку приніс закономірну нічию – 0:0. Хоча обидві команди могли розраховувати на інший результат.
Наступний матч який відбувся після двотижневої паузи, пов’язаної з матчами національних збірних. Гравці криворізької команди регулярно отримували виклики до своїх збірних.
У листопаді «Кривбас» вперше в своїй історії обіграв на виїзді «Дніпро». Ця перемога (2:0) була здобута за рахунок вірно обраної тактики та чіткої та злагодженої дії всіх гравців команди. Забивши в першому таймі два м’ячі, «Кривбас» в другій половині гри вдало зіграв від оборони. «Дніпро» за весь матч мав лише один (!) по-справжньому гольовий момент, коли Калініч пробивав з 5-ти метрів. Ця перемога викликала великий резонанс в державі, а «Кривбас» став поступово підніматись сходинками турнірної таблиці. Хуанде Рамос на післяматчовій прес-конференції скаже, що «Кривбас» виграв, лише одного разу вдаривши по воротах. А Юрій Максимов був лаконічніше «якщо виграли, значить були сильнішими».
Наостанок в листопаді в дуже важкій боротьбі був обіграний «Іллічівець» (2:0), й на «Кривбас» чекав виїзд до Одеси, де «Чорноморець» мав приймати «Кривбас» вже на новому стадіоні. Але це було вже в грудні.
Грудень
Матч в Одесі продовжив переможну ходу «Кривбасу». Криворізька команда проти «Чорноморця» продемонструвала футбол, на який в господарів поля не знайшлося контраргументів. Наставник криворіжців відзначив, наскільки приємно грати на таких спортивних аренах й сказав, що грою та результатом гри задоволений. А на питання «чому на обличчі немає радості», відповів, що виграли не більше, ніж лише один матч. Ані Кубок, ані першість…
Після матчу в Одесі на «Кривбас» чекала лише одна гра, остання гра в цьому році – завжди цікавий матч проти донецького «Шахтаря». А між цими двома поєдинками гравці «Кривбасу» Бартуловіч, Матіч та Федорчук зустрілись з болільниками. Ця зустріч пройшла в неформальній обстановці в одному з кафе Кривого Рогу та принесла чимало позитивних емоцій всім учасникам цього вечора.
Матч з «Шахтарем» завершував футбольний рік не лише в Кривому Розі, а й в чемпіонаті України. Багато було сказано та написано про цей поєдинок, тому немає потреби багато писати про цю дуже видовищну гру.
Так, «Кривбас» програв. Програв з великим рахунком (0:4). Але після гри болільники проводжали своїх улюбленців оплесками та словами подяки. Отже, незважаючи на фінальний рахунок, на полі була ГРА. Гра, заради якої велика армія вболівальників (а такої кількості глядачів на матчах за участю «Кривбасу» стадіон «Металург» не бачив вже майже 10 років) в цей грудневий вечір прийшла вболівати за свою улюблену команду.
У відповідь гравці «Кривбасу» після фінального свистка в центрі поля розвернули саморобний банер, на якому словами «СПАСИБО ЗА ПОДДЕРЖКУ» висловили свою подяку справжнім любителям футболу Кривбасу.
На зимове міжсезоння криворізька команда вперше за 12 років пішла в чільній групі лідерів українського чемпіонату.
Наступного дня кривбасівці пішли у відпустку, яка триватиме до другої декади січня 2012 року.

Прес-служба ФК "Кривбас"
Заметили ошибку? Выделите ее и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить нам.
1. Andriy 25.12.2011 в 19:31
Кривбасс только вперед!
Підписуйтесь на новини
Опитування 📣
Как вы оцениваете выступление Кривбасса
Всего ответов: 24