Олексій Антонов: "Головна робота – над тактикою"

17.05.2024 в 23:03
10212
Автор забитого м’яв у ворота «Ворскли» Олексій Антонов ділиться першими враженнями від нового Епіцентр Чемпіонату України.
 
− Олексію, чого було більше у перемозі «Кривбаса» - закономірності чи це такий збіг обставин?
− Важко судити про це, коли знаходишся у грі. Мабуть, збоку легше відповісти на дане питання. Матч простим не був, але, якщо зважати на кількість так званих стовідсоткових моментів, то їх у нас було більше. Ми знали сильні сторони «Ворскли» і намагались не дати супернику використати козирі. Зокрема, традиційне використання полтавчанами флангів тепер було зведено до мінімуму.
 
− Наскільки змінилась «Ворскла», адже командою керує новий тренер?
− Не завжди коректно це коментувати. Та й за одним поєдинком висновки робити ще рано. Однак з боку мені здалось, що команда Вадима Євтушенка гратиме у футбол, який суттєво відрізняється від того, що «Ворскла» демонструвала за часів Миколи Павлова. Поки що можна говорити, що дисципліни на всіх ділянках поля полтавчанам не вистачало.
 
− Тобі судилось стати героєм зустрічі. Із яким напутнім словом виходив на поле?
− Як завжди, зачепитись за м’яч, загострити ситуацію біля чужих воріт, при можливості пробити…
 
− Не зовсім знайома ситуація, коли б’єш по воротах, які захищає польовий гравець. Якось це враховував? Чи були якісь підказки?
− Я попросив виконати той стандарт, хлопці погодились і поступились мені такою можливістю. Не буду казати, що вийшло все так, як замислював. Намагався влучити у кут воріт − це правда. Але м’яч міг і зачепити стінку. Добре, що відчув, що можу забити.
 
− Зміна тренера завжди тягне за собою нервову атмосферу. Стартова перемога допомогла її залагодити?
− Мені важко порівнювати. Передсезонні збори я з «Кривбасом» не проходив. Приїхав до Кривого Рогу вже разом із Олегом Тараном. Тому не знаю, що було раніше.
 
− Над чим працюєте цього тижня у першу чергу?
− Над тактикою. Спрогнозувати, якою буде вона у другому турі, а також склад команди, поки що не зможе навіть Олег Анатолійович. Зміни у перших турах, пошук оптимального сполучення виконавців − звичне явище.
 
− Що думаєш про «Чорноморець», який завітає до вас у гості у п’ятницю?
− Добра команда, яка зростає буквально на очах. Там зібрані кваліфіковані виконавці, у тому числі і латиноамериканські легіонери. Їхня перевага у технічній швидкісній грі у пас є головною складовою успіху. Знайти протидію такому супернику завжди важко, однак перегляд зустрічей одеситів допоможе нам підготуватись як до команди в цілому, так і до лідерів в індивідуальному плані.
 
− У минулому році «Кривбас» двічі обіграв одеситів. Думаєш, буде у супротивника якийсь додатковий стимул реваншу?
− На мій погляд, недоречно дивитись у минуле і відштовхуватись від нього. Зараз пишеться нова історія, і ніякі попередні стосунки на черговий матч вплинути не зможуть.

Заметили ошибку? Выделите ее и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить нам.
2. 20.07.2012 в 13:52
Удачи Кривбассу и лично Алексею!
1. Andriy 20.07.2012 в 13:03
Быть готовыми! Дать бой! Игра на результат!
Підписуйтесь на новини
Опитування 📣
Как вы оцениваете выступление Кривбасса
Всего ответов: 24