Чергове засідання Комітету з атестації ФФУ

09.05.2024 в 21:31ФФУ
13030
У вівторок, 27 травня, у Будинку футболу під головуванням Ігоря Гатаулліна відбулося чергове засідання Комітету з атестації футбольних клубів Федерації футболу України.

Насамперед, хочемо поінформувати про кадрові зміни: з 20 травня зі складу Комітету з атестації вийшли Олександр Каденко та Віктор Удовенко. Замість них новими членами Комітету стали Петро Іванов − генеральний директор ОПФКУ «Прем’єр-ліга» та Антон Бичков − начальник відділу юридичного забезпечення ФФУ.

У ході сьогоднішньої зустрічі були підведенні підсумки атестації аматорських футбольних клубів «Зоря» (с. Білозір’я) та «Барса» (м. Суми), як претендентів на отримання атестату, який надає право участі у Всеукраїнських змаганнях з футболу серед професіональних команд клубів ПФЛ України спортивного сезону 2014/2015 рр. Заслухавши інформацію від відповідального за атестацію футбольних клубів Сергія Задірана про стан справ у цих клубах, члени комітету проголосували за те, щоб видати атестат ФК «Зоря».

Якщо до клубу з Черкащини зауважень не було, то команді з Сум потрібно буде ще багато попрацювати над приведенням всіх критеріїв до норми, особливо це стосується адміністративно-кадрового сегменту. Представники сумської команди, вислухавши всі зауваження, прийняли їх до уваги, і вказали на готовність щодо усунення всіх проблем. В свою чергу, члени Комітету висловили готовність до відкритого діалогу в контексті допомоги команді щодо приведення у відповідність основних критеріїв.

Що стосується інших претендентів, які минулої осені заявляли про початок проходження процедури атестації (аматорські команди «UPG», м. Коростень; «ОДЕК», с. Оржів), то вони виявили бажання самоусунутись і не проходити відповідну процедуру.

Представників криворізького «Кривбасу» чекають на наступному засіданні, яке відбудеться 30 травня. Також на засідання Комітету будуть запрошені представники ряду клубів УПЛ та Першої ліги, до яких є серйозні претензії з приводу фінансових питань. У п’ятницю будуть чекати на представників «Металурга» (Донецьк), «Карпат», «Говерли», «Волині». Залишаються ризики з фінансування на наступний футбольний сезон у клубів Першого дивізіону - «Ниви» (Тернопіль) та «Буковини». Для роз’яснення ситуації, вже два рази представників цих західноукраїнських команд запрошували на засідання Комітету з атестації, але через невідомі причини вони не змогли з’явитися.
Заметили ошибку? Выделите ее и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить нам.
Підписуйтесь на новини
Опитування 📣
Как вы оцениваете выступление Кривбасса
Всего ответов: 24